29 september 2012

Scones

scones01 scones02
Min favorithelgfrukost är scones. Det är gott med marmelad till, men oftast bara med mycket smör och en kopp varm choklad.

R gjorde mig sällskap och åt andrafrukost, eftersom han och M ätit medan jag var ute och svettades. Det är extra festligt med R vid bordet just nu eftersom allt är "så gott!" och så en himla massa skålande hela tiden.

26 september 2012

Rosamunda

rosamunda
Vet inte om någon annan haft samma svårighet som jag, men att hitta fina blomstermönstrade tallrikar på loppis har varit skitsvårt! Assietter finns i överflöd, men de större tallrikarna har oftast mer diskreta mönster.


Så tänk min glädje när jag besökte miljöstationen runt hörnet och fann fyra tallrikar av serien Rosamunda! Kvinnan i kassan sa att precis innan hade en tjej köpt sex stycken av tallrikarna. Så tack till tjejen som var vänlig nog att lämna fyra till mig! Nu hoppas jag att det inte kommer dröja lika länge innan jag hittar liknande tallrikar igen.

15 september 2012

Höstnytt

Den där vanliga skol/höstnystarten man gör varje år har i år utmynnat i:

... att jag har börjat springa igen. Ganska långsamt och ganska korta distanser, men flyger fram när jag har Daniel Adams-Ray eller Frida Hyvönen i öronen.

... att jag har bestämt mig för att försöka läsa minst 52 böcker på 52 veckor. Löv my bibliotekskort. Mottager gärna tips!