31 januari 2012

Revolutionerande

rumpvärmare

Idag gjorde jag en inköp som kommer revolutionera hur jag väntar på tåget i vinterkylan. Ett par stickade hotpants som passar perfekt under de flesta av mina klänningar och kjolar! 30 spänn! Att jag aldrig tänkt på det här förut!

Inte ropa hej

Ni vet när folk säger att saker sker av en anledning och man nästan kräks av klyschan? Om saker och ting utvecklar sig som jag hoppas, verkar det som om jag kommer ändra åsikt om klyschor.

Var redo med kräkspåsarna.


29 januari 2012

Semlor

semlor01

Ända sedan M och jag flyttade ihop har vi pratat om att göra egna semlor, men aldrig gjort det. När vi bodde i Göteborg såldes de perfekta utanför mataffären, så det blev aldrig av då. I helgen fick vi semlesuget (lite för tidigt...), så vi bestämde oss för att äntligen göra slag i saken!

Den perfekta semlan är en kombination av en färsk, nästan degig bulle, lagom vispad grädde samt en stor mängd, kladdig mandelmassa. Nej tack till hård grädde, torra bullar och de som tycker att det räcker att man skär en bit mandelmassa och lägger i bullen.

Och hur blev våra?

Perfekt grädde - check!
Kladdig mandelmassa - check!
Färsk bulle - eh, nej...

Bullbak är inte min starka sida, dom blev för torra. Får kompensera med lite mer mandelmassa nästa helg!

28 januari 2012

Nostalgimarknad

nostalgi01 nostalgi02
nostalgi03

Är ganska nyss hemkommen från lokala second-handbutikens nostalgimarknad. Köandet börjar cirka en timme innan öppning, men då är det ca 5-10 st die-hard-loppisfyndare. Vi brukar komma dit en halvtimme innan, för längre än så tycker R inte att det är roligt att köa.

Förra gången hittade vi hur mycket fina saker (och lite strunt) som helst, den här gången var vi antingen inte tillräckligt snabba eller helt enkelt inte lika mycket som tilltalade oss. Lutar mot det senare, eftersom jag tjuvkikade i folks korgar men såg inget som jag önskade att jag lyckats fånga.

Men alla i familjen hittade varsin sak; jag hittade en gammal leksakshäst, R fick ett dragspel och min man hittade en märklig låda fylld med glasmanicker och någon form av reglage. Behövs forskas i vad det egentligen är.

27 januari 2012

Porslin

burfitt01

Förra helgen bestämde jag mig äntligen för att slå till på den här koppen. Har pillat på den sedan den kom ut i butik. Hade varit trevligt att åka förbi den här utställningen också, men tror inte tiden finns för en sådan roadtrip just nu.

Pralin

choklad01 fiskargubbe01
choklad02

Förutom sin fysiska uppenbarelse, kom M även hem med en present igår kväll. En strut med massa praliner från ett chocolaterie i Cesky Krumlov. Så igårkväll ägnades kvällen åt några av mina favoritsysselsättningar; dricka te, äta choklad och titta på en bra tv-serie (i det här fallet, Sherlock).

Det är alltid spännande med praliner i lösvikt, när man till skillnad från en Aladdinask inte har en aning om vilken smak man har att vänta. Gjorde någon enstaka miss och fick massa jordgubbskräm i munnen, men överlag mycket goda praliner. Fantastiskt nog blev det några kvar som ska sparas till helgen.

26 januari 2012

Gräsänkan

120126_01 120126_02

I fem dagar har jag varit gräsänka. Enbart haft katten som sällskap i soffan om kvällarna.

En dag ensam är helt okej, faktiskt. Det är skönt att ha en kväll enbart för sig själv. Passa på att lyssna på de där låtarna som M inte förstår varför jag gillar och kanske sätta på den där filmen han inte är så förtjust i. Bara vara tyst för sig själv.

Sedan blir det tråkigt. Man ser en massa saker man vill berätta för honom, sådant som bara vi skulle tycka var coolt/roligt/fantastiskt, men glömmer av det lagom tills man äntligen pratar i telefon. Man tröttnar på att både laga maten och diska varje dag, trots att R gärna "hjälper till" (plaskar och häller ut vatten på golvet).

Och blöta barnpussar må vara bland det mysigaste i världen, men nu saknar jag faktiskt en kram som liksom omsluter mig.

25 januari 2012

Renoveringsobjekt

dockhus04 dockhus03
dockhus02 dockhus05

Smålandsvilla med ett sovrum och rymliga umgängesytor. Charmiga detaljer som t ex. spegeldörrar helt i plast. El ej indraget, men möjligheter finns. Ägaren påbörjade renoveringar för ca 20 år sedan med cirkusdetaljer och ny färgsättning med gul krita, men renoveringen avslutades aldrig. En dröm för den händige som vill sätta egen prägel på sitt boende!

dockhus01

Jag tänkte äntligen sätta igång pysselprojektet att fixa i ordning mitt gamla Lundby-dockhus åt lillkillen. Först på agendan blir att måla/tapetsera om i alla rum. Sedan står mosaik och kontaktplast på inköpslistan.

Det ska bli intressant och se hur slutresultatet blir eftersom jag är lite av en slarver och alltid mäter fel.

Kylan

120125_01 stol01
120125_02 uggla01

Eftersom vintern är här på riktigt har temperaturen inomhus gått ner några grader. Och eftersom jag alltid glömmer åt vilket håll reglaget på elementen ska skruvas, har jag dessutom (temporärt) gjort det lite värre.

Hoppas att våren kommer tidigt i år.

24 januari 2012

Tårarna

Det här med att man blir blödigare efter man fått barn, jag vet att jag blivit det. Första gången jag märkte det var när lillkillen var några veckor gammal och jag blev alldeles tårögd av ett inslag med Seal på Oprah.

Idag har varit en sådan där känslosam dag. Känt en lycko-gråt-klump i halsen när R varit extra söt och älskvärd mot sin ömma moder. Vi läste "En stjärna vid namn Ajax" och tårarna trillade ner bakom Rs rygg, trots att vi läst den där boken tusen gånger vid det här laget.

Och nu har jag försökt få det lite ur systemet genom att titta på känslosamma klipp på Youtube, lyssnat på "Total Eclipse of the Heart" och lipat till Jim och Pams bröllop från The Office. Så. Jävla. Fint.

Antingen avslutar jag lipfesten nu eller så sätter jag på "En enda man". Antagligen den enda film som fått mig att böla redan i sina första 5 minuter.

23 januari 2012

Paljetter och böcker

paljetter01
120123_01 120123_02
paljetter02

Idag klädde både jag och R oss i våra glittrigaste plagg för att sätta guldkant på måndagsmorgonen. Idag ska vi till bibblan och fylla på med sagor och Tintinalbum. Kan ju sägas att R känner sig minst sagt hemma på biblioteket. Det har hänt mer än en gång att jag letat efter någon bok och kommer tillbaka till barnavdelningen för att finna honom liggandes på raklång på golvet tittandes i en bok. Helt i sin egen värld.

Både jag och M tycker att sagoläsandet är jätteviktigt. För mig har läsningen betytt jättemycket genom åren och när jag växte upp hade mamma och pappa alltid en bok på nattduksbordet.

Nu var det kanske mest typ David Eddings eller Grottbjörnens folk, men själv tycker jag att det är viktigare ATT man läser än VAD man läser. Jag hoppas att R också kommer att tycka att det är viktigt med böcker när han blir större.

22 januari 2012

Namnpyssel

namnskylt01
namnskylt02

En utav de bästa pysselgrejerna jag har hemma är en massa mönstrade papper. Näst bästa är nog fina bokmärken i form av blommor.

Men idag använde jag papper och en överbliven ram för för att pyssla ihop en namnskylt till R's rum. Kanske lite riskabelt att använda en glasad ram, men tänkte att tonårs-slå-i-dörren-ilskan väntar längre fram i framtiden.
vinter02
vinter03

Vi vaknade upp till ett vinterlandskap utanför, med trädgrenarna tunga av snö, och det snöar fortfarande. Så idag blir det pulkaåkning så fort vi orkar få på oss alla tusen lager kläder som behövs.

21 januari 2012

Snöflingor

vinter01

Så kom snön igen. Först små sandkornsliknande flingor och sedan stora, stora. Vi kortade ner vår promenad något då varken jag eller M hade långkallingar på oss.

När ska man bli vuxen, inse att man är förälder och skaffa termobyxor?

Djuren I

Har insett att vi gillar djur här hemma. Vissa dyker upp mer än andra. Del ett: kaninerna.

kaniner02

Trappvakten.

kaniner03 kaniner05

En trasig nyckelring och en födelsedagspresent till mig för ett par år sedan.

kaniner04

Min barndoms gosigaste, med sliten nos. Går nu under namnet Lille Skutt.

kaniner01

Kitschig kruka.

120112_02

Sötaste tofflorna.

20 januari 2012

Klo

120120_01 120120_02

Idag ska jag ut och åka med tuff-tuff-tåget igen. Fast denna gång med den mindre av mina favoritpojkar i släptåg för att överraska den större av favoritpojkarna på jobbet.

Funderar på att måla en väska jag köpte på Gina Tricot. Dock inte helt säker på färg. Kanske lite åt något mild grå med lite glitter i dessutom? Får se om jag hittar något bra när jag tar en tur på stan idag.